Esküvő idősebb korban


Ma már abszolút nem kirívó, ha valaki csak idősebb korában dönt úgy, hogy házasodni szeretne.  Az idősebb korban való házasságkötés mögött több tényező is állhat. Egyrészt mert akkorra találta csak meg a házasulandó hölgy, vagy úr igazi párját. Azt a személyt, akivel szeretné eltölteni hátralévő éveit.

Sokan mondják, hogy minek a papír. Viszont van, akiknek fontos a házasságkötés, és ezt jó, ha tiszteletben tartjuk és elfogadjuk. Ha lehet, ne kérdő jelezzük meg. Főleg a felnőtt emberek már láttak és éltek éppen eleget ahhoz, hogy el tudják dönteni, nekik ez kell e, vagy sem.  

Másrészt lehet, hogy az első (vagy akár második, harmadik) házasága nem úgy sikerült, ahogy eltervezte és válás lett a vége. Esetleg idő előtt megözvegyül, de nem szeretné a hátralévő éveit szomorúságban és egyedül tölteni. Persze ezen felül is rengeteg tényező, sors vezethet oda, hogy valaki érett fejjel az oltár elé álljon. Ma már nincs olyan, hogy a legmegfelelőbb év, vagy korszak az esküvőre. Annyira változik a világ és olyan máshogy vélekednek a mai korban az emberek az esküvő fogalmáról, hogy teljesen elfogadott az idős korban való házasságkötés.

Ha már vannak gyerekeink, de már kirepültek a fészekből, akkor szintén érezhetjük úgy, hogy szeretnénk még új dolgokat és élményeket megélni, átélni, ami jó egy társsal közösen. A házasságkötés egy olyan kötelék idős korban, ami általában egy alaposan megfontolt és nem elhamarkodott döntés.