Hogyan hozd formába magad az esküvőre! (2. rész)


Szépségápolás csak profikkal


Az esküvő előtti életmódváltás (természetes összetevők fogyasztása, finomított élelmiszerek kerülése, megfelelő mennyiségű mozgás stb.) nem csak a mérlegen fog változást mutatni, hanem minden bizonnyal a bőrünkön is. Mivel nagyon sok méreganyag a bőrünkön keresztül távozik a testünkből, így számíthatunk rá, hogy az új életformával a bőrünk is tisztább és simább lesz egy idő után.
Persze csak miután a tisztulási szakasz kicsit alább hagyott. Ezzel egyidőben (szintén legalább 6 hónappal az esküvő előtt) kezdjük meg a rendszeres kozmetikai kezeléseket, hogy menyasszonyként az esküvő napjára valóban tiszta és egészséges legyen az arcbőrünk. Érdemes olyan kozmetikai szalont keresni, ahol többféle kezelés is rendelkezésre áll, így minden típusú problémára kaphatunk célzott kezelést.

Menyasszonyként az arcbőrünk mellett a hajunk is nagyon fontos, hogy jó állapotban legyen a nagy napra. Ha eldöntöttünk, hogy milyen hajat szeretnénk, akkor kezdődhet a növesztés, de nagyon gyakori a póthaj felrakása is esküvő előtt. Mind a hajunkra, mind pedig az arcbőrünkre igaz, hogy csak olyanokkal dolgozzunk együtt, akiről biztosak vagyunk benne, hogy alapos és jó munkát végez.

Ide fontos még megjegyezni, hogy nagyon előre egyeztessünk időpontot a sminkessel, fodrásszal, manikűrössel, mert a jó szakemberek időpontjait hipp-hopp elkapkodják a menyasszonyok.

Teremts belső harmóniát!

Eddig arról volt szó, hogy miket tegyünk meg a külsőnkért, hogy teljes fényünkben ragyogjunk az esküvő napján. De ugyanilyen fontos, ha nem fontosabb, hogy belül hogyan érezzük magunkat. Egy feszült, aggódó, ideges és elégedetlen menyasszony nem csak nem kellemes társaság, de számára is rossz lesz visszagondolni erre az időszakra, hacsak nem tudja az esetleges bakikat és vélt vagy valós hibákat az előnyére fordítani és megbékélni velük. Az esküvői készülődés és maga a lagzi egy megismételhetetlen alkalom egy ember életében, így nagyon fontos, hogy minden percét a legteljesebben tudjuk megélni.

Mindenkit buzdítunk rá, hogy a készülődés és szervezkedés mellett szakítson időt magára, olyan dolgokra, amiket élvezettel végez és kikapcsolja. A belső harmónia megteremtésére rengeteg könyv, videó, csoportos vagy egyéni terápia, és különböző kreatív módszerek elérhetők már.

A lényeg tehát kiélvezni az esküvői készülődés minden pillanatát és egységben, harmóniában maradni/kerülni önmagunkkal, ami aztán az egész esküvőre pozitív hatással lesz.