Mi szerepeljen az esküvői meghívón?

 

Az esküvői meghívó igazán fontos kelléke az esküvőnknek, hiszen nélküle a rokonok és barátok nem tudnának róla, hogy mikor és hol kötjük össze életünket szerelmünkkel. 

Régen sokkal nagyobb hangsúlyt kapott az esküvői meghívó, ma már sokan online küldik ki vagy a Facebookon létrehozott esemény szolgál arra, hogy a pár meghívja barátaikat, ismerőseiket a nagy napra. 

Mégis elmondhatjuk, hogy a klasszikus, papír alapú esküvői meghívó kézhezvételének különös romantikája és értéke van. Örömmel adható át és biztosan örül neki az is, akit megtisztelünk vele. 

Ha már kiválasztottuk az esküvői ruhánkat, cipőnket, megvannak a kiegészítőink és a helyszínt is lefixáltuk, akkor nekiállhatunk a további teendőknek, amik között az esküvői meghívó megtervezése az első helyen áll. 

A meghívó elkészítése előtt vegyük sorra a meghívottak listáját. Így megkaphatjuk azt a számot, ahány darabra szükségünk lesz. Ha van az esküvőnknek tematikája, például figyelünk a környezetvédelemre, akkor választhatunk újrahasznosított papírt. Lényeg, hogy stílusában kapcsolódjon az esküvőnk stílusához. Fontos, hogy szerepeljen rajta a nevünk, az esküvőnk pontos dátuma és helyszíne. A meghívót küldhetjük távolabbi ismerőseinknek csak a templomi szertartásunkra (ha lesz ilyen) és a közelebbi rokonoknak, barátoknak pedig szólhat az utána lévő vacsorára vagy ebédre is. Fontos, hogy ilyenkor mind a két helyszínt tüntessük fel. Illetve, legyen egy válaszadási elérhetőség is, általában mobil szám, vagy e-mail cím, amire a meghívottak jelezni tudják, ha esetleg nem tudnak részt venni az esküvőnkön. Írjuk még rá, hogy kinek szól a meghívásunk? 

 

Csak konkrétan egy főnek címezzük, vagy a meghívás vonatkozik a meghívott párjára családjára is? Ha pedig van az esküvőnknek dresscodeja azt is érdemes ráírnunk. Régebben divat volt egy kedves idézet feltűntetése is a meghívón, ha gondoljuk ennek is szánjunk helyet.