Milyen legyen az esküvői gyűrűnk?

 

Az esküvőnk napján az újunkra húzott esküvői gyűrű jó eséllyel egy életen át hordjuk majd. Bár nehéz jóslatokba bocsátkozni arra vonatkozóan, hogy vajon húsz év múlva is hasonló lesz-e az ízlésünk, mint most? 

Ha megnézzük, hogy nagymamáink, vagy szüleink milyen egyszerű esküvői gyűrűt viselnek, mégis büszkén hordják azt. Persze régebben nem is volt annyi anyag, fazon, szín lehetőség, mint amiből mi választhatunk jelenleg. 

Még mindig a legnépszerűbb esküvői gyűrű anyag a sárgaarany, de az ezüst, fehérarany is népszerű és egyre többen választják a különleges rózsaaranyat is. A gyűrű lehet matt, vagy fényes, esetleg ezek kombinációja. Kerülhet bele egy nagyobb, vagy több kisebb kő. A kövek általában drágakövek, vagy féldrágakövek, amik lehetnek színesek is, például képk, rubint, vagy smaragd. A kő mérete ,tisztasága és formája sem mindegy, ehátkalkulájuk bele, hogy az esküvői gyűrű árát a drágakövek jelentősen megdrágíthatják. 

És mindenképpen különbséget kell tenni a férfi esküvői gyűrű és a női gyűrű között. A férfiaknak szánt gyűrűk bár harmonizálnak a női párjukkal, mégis letisztultabbak és egyszerűbbek.

 Extrém és bevállalós párok a gyűrűt magukra tetováltatják, így is kifejezve egymás iránti erős és kitató érzelmeiket.