Mire figyeljünk szalagavató ruhakölcsönzésekor? (1. rész)


A fiatalon végzős lányok életében kiemelt esemény a szalagavató bál. Ez az a rendezvény, ahol csodaszép szalagavató ruha költeményekben pompázhatnak. Az ünnepi eseményt pedig komoly és izgalmas készülődés előzi meg, amelynek talán az egyik legfontosabb momentuma a szalagavató ruha kiválasztása. 

Íme, néhány hasznos tanács, hogy hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb szalagavató ruhát, amit majd a bálon viselni fogunk. 
Első lépésben érdemes átgondolnunk, hogy körülbelül milyen fazonú és hosszúságú ruhában éreznénk jól magunkat. Ha fázósak vagyunk ne válaszunk mélyen dekoltált, vagy csapott vállú ruhát. 
 
Egyeztessünk osztálytársainkkal. Érdemes előre átbeszélni és lefixálni, hogy mindenki egy színű ruhában legyen. A szalagavató tánc összképét nagyon elronthatja, ha egyvalaki ekrü vagy tört fehér színű szalagavató ruhát választ magának a többi lány pedig mind hófehéret visel. 
 
Tájékozódjunk az Interneten, hogy melyik esküvői ruha szalonokban lehetséges a szalagavató ruha bérlés. Ezzel időt spórolhatunk meg magunknak, hiszen felesleges olyan szalonba ellátogatnunk, ahol nem foglalkoznak ezzel a szolgáltatással. Mielőtt nekiindulunk, egyeztessünk időpontot telefonon, vagy e-mailen. Ha egyszerre többen mennénk ruhát próbálni az osztályból, akkor ezt jelezzük előre, hogy elegendő ideje legyen mindenkinek próbálgatni, válogatni. Itt érdeklődhetünk afelől is, hogy a szalagavatónk időpontjában bérelhető-e az online kiszemelt ruha. 
 
A szalonban óvatosan próbáljuk a ruhákat. A felvételben egy szakképzett kolléga biztosan a segítségünkre lesz, például a cipzár felhúzásában, a hátsó gombok begombolásában, vagy az abroncs helyes felvételében.