Mire figyeljünk szalagavató ruha kölcsönzésekor? (2. rész)


A megfelelő szalagavató ruha megtalálása nem egyszerű feladat. Ilyenkor a lányok átélhetik, hogy milyen lesz majd, mikor esküvői ruhát választanak maguknak. Általában több szalon meglátogatása és számos szalagavató ruha felpróbálása után találják csak meg az igazit. 

Mikor próbálunk, figyeljünk arra, hogy a ruhában kényelmesen tudjunk járni. Érdemes már a próbára magunkkal vinni azt a cipőt, amiben majd a szalagavató bálon is leszünk, így biztosan rendben lesz a ruha hosszúsága. Hiszen az se jó, ha túl rövid, ha pedig túl hosszú, félő, hogy a tánc közben rálépünk, ami nem várt baleseteket okozhat. Első és legfontosabb, hogy mi kényelmesen és komfortosan érezzük magunkat a ruhában, hiszen több órán át viseljük majd azt. Mindenképpen üljünk le benne, hogy úgy is kényelmes legyen, sehol se feszüljön túlzottan. 
 
Az esküvői ruha szalonokban a szalagavató ruha bérlésért kauciót szoktak kérni. Tehát jó, ha viszünk magunkkal némi készpénzt, de ennek pontos összegére akár rá is kérdezhetünk már az időpont foglalásakor. Általában 2-3 napra adják bérbe a ruhákat. A szalagavatónkat megelőző napon érdemes elmenni és elhozni a szalagavató ruhát, hogy ne aznap kelljen érte elmennünk. 
 
A szalagavató ruha védő csomagolása azt a célt szolgálja, hogy akár tömegközlekedésen is haza tudjuk szállítani, ne sérüljön és ne koszolódjon. De ha meg tudjuk oldani, érdemes autóval érte menni és majd a bál után autóval visszavinni a szalonba.
 
A szalagavató előtt a lányok ünnepi sminket és elegáns frizurát, általában kontyot is csináltatnak maguknak. A sminkelés után figyeljünk oda, hogy felvétel közben ne legyen smink maszatos a szalagavató ruha. Lehetőleg kerüljük a dohányzást a szalagavató ruha viselése alatt, nehogy véletlenül kiégessük azt. 
 
Ha ezekre odafigyelünk, akkor biztosan felhőtlen lesz a bál, a ruhánkban ragyogni fogunk, ami egész életünkben egy csodás emlék marad.